Zápas juniorů s Brnem rozhodovaly přesilovky a také brzká siréna

Z l í n - Zlínští junioři dnes v rámci 2. kola skupiny o postup do play - off přivítali na domácím ledě brněnskou Kometu, ale bohužel si po smolném průběhu připsali sedmou porážku v řadě, z čehož se snad co nejdříve mladíci oklepou. Trenér Pšurný ale hlásí: "O play - off ještě budeme bojovat." Všechny branky padly při přesilových hrách, důležitý moment ale přišel na konci druhé třetiny, kdy se domácí v přesilovce prosadili, ale až těsně po siréně, stav byl tak 1:2. Ve třetí třetině sice ševci snížili při hře 5 na 3, navíc už se ale nezmohli a prohráli tak 2:3.
46.kolo, čt 12.2.2015, ZS Luďka Čajky
Zlín
Kometa Brno
2:3
(1:1, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 14. Dalajka (Matula, Stuchlík), 54. Matula (Stuchlík, Hrazdira) – 10. Dymáček (Pokorný), 24. Boltvan (Pokorný), 49. Pokorný (Kubeš, Dymáček). Rozhodčí: Fiedler – Goňa, Wesley. Vyloučení: 8:13, navíc Matula (ZLN) 10 min. Využití: 2:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Střely na branku: 38:22. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3.

Haloda – Andrýsek, Kužílek, Velčovský, Žabčík, Kobylík, Stuchlík, Procházka, Talán – Hořanský, Hlaváč, Haničinec, Dalajka, Karola, Pavlůsek, Vyoral, Gago, Hrazdira, Matula, Hladiš, Werbik.

Jekel – Cívka, Švejda, Kupčík, Kubeš, Vlček, Šnajnar – Kozel, Pokorný, Denk, Biolek, Nohel, Dufek, Král, Boltvan, Grünwald, Dymáček, Ondráček.

V úvodu utkání byli aktivnější domácí, avšak Jekel odolával. V páté minutě se dostali hráči Komety do přečíslení, ale nedomluvili se a byl z toho jen ofsajd. Poté byl před poloprázdnou bránou Andrýsek, hostující Pokorný ale zatáhl za záchrannou brzdu v podobě faulu. Avšak domácím v přesilovce pláchl jeden ze soupeřů, a i ševci tak hasili situaci faulem, konkrétně Hladiš. A jen se Kometa dostala do pěti a hrála početní výhodu, prosadila se. Pokorný bekhendem vybídl ke skórování Romana Dymáčka, jemuž dostat puk do odkryté klece nedělalo problém. Zanedlouho se ale na trestnou lavici posadil právě Dymáček a i Zlín přesilovku využil. Matula našel u tyčky Patrika Dalajku, který tak zařídil vyrovnaný stav.

Na začátku druhé části se Kometě naskytla přesilovka a Brňané v ní znovu udeřili. První střelu Jakuba Boltvana sice ještě Haloda zlikvidoval, poté ale puk ztratil z dohledu a forward Brna puk umístil pod horní tyč. Ve 34. minutě se ševcům naskytly dvě velké šance. Prvně střílel Žabčík a Jekel puk se štěstím vyrazil, ale jen k Matulovi, jenž ovšem neposedný puk netrefil. Zanedlouho zase domácí dvakrát pálili z bezprostřední blízkosti, ale ani tentokrát Jekel neinkasoval. Skórovat mohli hosté při 19 sekund trvající přesilovce 5 na 3 či při šanci Boltvana, který ale prázdnou bránu minul. Ševci se prosadili zároveň se závěrečnou sirénou, sudí ale po konzultaci rozpažil.

První polovina druhé třetiny byla z obou stran opatrná, zápas se rozproudil až při vyloučení domácího Dalajky. V tomto oslabení ujeli domácí v přečíslení, nahrávka na Hrazdiru ale nevyšla. A z protiútoku udeřila Kometa. Kubeš našel dobře postaveného Dominika Pokorného, jenž překonal ležícího Halodu. V 54. minutě se beranům naskytla 39 vteřin trvající dvojnásobná přesilová hra, kterou žlutomodří zužitkovali. Stuchlíkova střela byla sice zblokovaná, ale puk se dostal jen na hůl Dominika Matuly, který snížil. Tři minuty před koncem dostal čtyřminutový trest za vysokou hůl Boltvan a domácí tak měli příležitost vyrovnat. Avšak zanedlouho šli i Zlínští do čtyř, když fauloval Matula, jenž navíc poté putoval s osobním trestem do kabiny. V závěru tak ještě zkoušeli domácí hru bez brankáře, ale ani v ní neuspěli.

Ohlasy trenérů

Radek Pšurný (HC PSG Zlín): "Mrzí nás ta porážka, protože si myslím, že jsme dnes byli lepším celkem. Bohužel na dva góly se doma těžko vyhrává. Dnes jsme věřili, že prolomíme střeleckou smůlu, kterou jsme měli, a že dnes zvítězíme. Ale my ještě o budeme bojovat o play - off."

Pavel Zubíček (HC Kometa Brno): "Odehráli jsme dobrý zápas, kluci to odbojovali, plnili taktické pokyny a ubránili mnoho oslabení, což bylo důležité. Jsme rádi, že jsme z těch dvou zápasů vybojovali plný počet bodů. Dnes to je pro nás cenné vítězství."